BEST logo

O nama

BEST Zagreb je volonterska i neprofitna studentska udruga koja studentima Sveučilišta u Zagrebu pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, upoznavanje i razumijevanje europskih kultura te razvijanje tolerancije i usavršavanje organizacijskih vještina.

Sam početak BEST-a Zagreb seže u 1998. godinu, a za njegov nastanak su zaslužni studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Zahvaljujući daljnjoj inicijativi, BEST Zagreb je kao udruga službeno i registrirana 1999. godine.

Danas je BEST Zagreb prisutan na gotovo svim tehničkim i tehnološkim fakultetima Zagrebackog Sveučilista te je u Europi stekao status jedne od najjačih i najaktivnijih lokalnih BEST grupa. Trenutno BEST broji oko dvjestotinjak članova od kojih četvrtinu čine aktivni članovi, a ostatak alumnae - nekad studenti i BESTovci, a danas uspješni inženjeri. Stalan kontakt s alumnijima nam omogućava prijenos svih znanja koja stalno nadograđujemo i uspješno koristimo.

Rad BEST-a Zagreb je podijeljen u sljedeće glavne grupe:

  • FR - Fundraising - Kontakt s tvrtkama
  • PR - Public Relations - Odnosi s javnošću
  • HR - Human Resources - Ljudski potencijali
  • IT - Information Technologies - Informacijske tehnologije

Ovakva podjela se primjenjuje u svim tekućim projektima, a time se osigurava kvaliteta stečenih znanja (“soft skills”) te fleksibilnost njihove primjene.

Prilog: Statut BEST-a Zagreb

Kako se uključiti u rad BEST-a Zagreb?

Dođi na jedan od naših redovnih sastanaka koji se održavaju četvrtkom u 20:00 u prostorijama FER-a. Mjesto okupljanja je ulaz FER-a.