BEST logo

Održan proljetni stručni seminar 2016

U razdoblju od 20. do 30. svibnja održao se INA proljetni stručni seminar u organizaciji BEST-a Zagreb pod nazivom „It's oil about that gas“. Na seminaru je sudjelovalo 19 europskih i 2 kanadska studenta, a pridružilo im se i 15 studenata Sveučilišta u Zagrebu. Kao pomoć organizatorima iz Zagreba stigla su i dva predstavnika iz lokalnih BEST grupa Rim i Solun.

Već po dolasku u Hrvatsku sudionici su imali priliku bolje se upoznati tijekom vikend izleta u planinarski dom Strahinjčica kraj Krapine. Uz društvene i sportske aktivnosti upoznali su ljepote hrvatskog zavičaja prije povratka u Zagreb i početka akademskog dijela seminara.

Svečano otvaranje održalo se u rektoratu Sveučilišta u Zagrebu, a organizatorima i sudionicima pridružili su se predstavnici Ine kao i profesori koji će tijekom tjedna održati predavanja.

U nadolazećim danima jutra su ispunila predavanja i laboratorijske vježbe, a popodneva aktivnosti kao što su razgledavanje grada, roštilj na Jarunu i posjet Muzeju iluzija. U sklopu seminara organiziran je i posjet Ininom postrojenju Rijeka kao i kratki posjet gradu Rijeci.

Sudionici su zaključili edukativni dio seminara ispitom koji se sastojao od Case Study-ja u timovima i pismenog ispita s pitanjima koja su pripremili profesori.

Uz mnoštvo stečenih prijateljstava, uspomena, znanja i iskustva završio je još jedan BEST-ov seminar i posljednji projekt ove akademske godine. Veselimo se sljedećoj!

Kako se uključiti u rad BEST-a Zagreb?

Dođi na jedan od naših redovnih sastanaka koji se održavaju četvrtkom u 20:00 u prostorijama FER-a. Mjesto okupljanja je ulaz FER-a.